Bir makalenin amacı nedir?
Makale, herhangi bir konu hakkındaki bir görüşü veya fikri savunmak ve kanıtlamak için yazılmış bir metindir. Gazete ve dergilerde yayınlanır. Bir gerçeği açıklamak, bir konu hakkındaki görüş ve düşünceleri sunmak veya bir tezi savunmak veya desteklemek için yazılan yazılara “makale” denir.
Bir makalenin amacı nerede yazar?
Giriş bölümü, araştırma konusunun (probleminin) tanımı, araştırmanın amacı ve önemi gibi bilgilerin yer aldığı bir sunumdur.
Makalenin yöntem kısmı nasıl yazılır?
Esasen, yöntemler bölümü araştırma sorunuzu nasıl yanıtladığınızı açıklamalıdır. Temel olarak, test deneklerini ve değişkenleri nasıl seçtiğinizi, bu unsurları nasıl manipüle ettiğinizi veya gözlemlediğinizi, verileri nasıl topladığınızı ve önceki tüm bilgileri nasıl analiz ettiğinizi açıklaması gerekir.
Makalenin girişinde ne yazılır?
Makalenin “Giriş” kısmının 1 (bir) sayfadan uzun olmamasına dikkat edin. “Giriş” bölümünün temel amacı araştırmacıya hazırlanan yayının konusu veya sorunu hakkında ön bilgi sağlamaktır. Bu ön bilgileri sunarken aşırı ayrıntılı ve gereksiz cümlelerden kaçının.
Makalenin 4 özelliği nedir?
Makalenin özellikleri Makaleler nesnel verilerin kullanımını içerir. Makale başlığı okuyucunun dikkatini çekmeli ve içeriği kapsamalıdır. Kelime oyunlarından kaçınılır, süslü ifadelerden kaçınılır ve fikirler doğrudan iletilir. Ele alınan konu bilimsel yöntemler kullanılarak değerlendirilir.
Makale başlığı nasıl olmalı?
Buna göre başlık kısa, öz ve açık olmalı, 8 kelimeyi geçmemeli, kısaltmalardan ve özetlerden kaçınılmalı, dil bilgisi kurallarına uygun olmalı, okuyucunun dikkatini çekmeli ve düşüncelerini yönlendirmelidir. Bunlar makale başlıkları için de geçerlidir.
Makale en az kaç sayfa olmalı?
Makale uzunluğu en az yaklaşık 7.500 kelime, tercihen 70.000 karakter (boşluklar dahil) olmalıdır – sayfa başına yaklaşık 3.450 karakter, 20 sayfa. Makaleler Microsoft Word, 1 satır aralığı ve hizalama kullanılarak Times New Roman ile yazılmalıdır.
Makale yazmak zor mu?
Bir makale yazmak zor olabilir, ancak zor olmak zorunda değil. Zorluk genellikle yazarın konuya aşinalığına, yazma becerilerine ve deneyimine bağlıdır.6 Kasım 2019Bir makale yazmak zor olabilir, ancak zor olmak zorunda değil. Zorluk genellikle yazarın konuya aşinalığına, yazma becerilerine ve deneyimine bağlıdır.
Makale formatı nasıl olmalı?
Yazı çift aralıklı, iki yana yaslı olmalı; sol, üst, alt ve sağ kenar boşlukları en az 2,5 cm ayarlanmalıdır. Makalenin tamamının yazı tipi Times New Roman, ana başlık 14 punto, metin ve alt başlıklar 12 punto, başlıklar koyu ve sol kenara dayalı olmalıdır.
Makalenin iyi olduğunu nasıl anlarız?
Makaleyi değerlendirirken giriş, yöntem, sonuçlar ve tartışma bölümleri dikkatlice incelenmeli, ayrıca makale hakkında önemli bir görüş sağlayan yazının kalitesi de göz önünde bulundurulmalıdır. Konunun önemi, çalışmanın amacı açıklanmalı ve konu hakkında bilinen ve bilinmeyenler açıklanmalıdır.
Makale aşamaları nelerdir?
Makale nasıl yazılır Sayfa sayısıGiriş1Malzemeler ve yöntemler3-4Sonuçlar2-3Tartışma sonuçları2-311 satır daha
Makalede kullanılan yöntemler nelerdir?
Araştırmacılar üç temel araştırma yöntemi türünü kullanır: nitel, nicel (niceliksel, sayısal) ve karma yöntemler. Bu geniş kategoriler içinde, daha spesifik yöntemler vaka çalışmaları, öz bildirimler ve anketler gibi bir dizi seçeneği içerir.
Makalenin yazılış amacı nedir?
Makalenin amacı okuyucuyu eğitmek ve bilgilendirmektir. Bilimsel ve terminolojik dil kullanılır. Hedef kitle sınırlıdır, çünkü konuyla ilgilenen kişilerdir. Tartışılan düşünce veya fikir her türlü belge ve veri kullanılarak kanıtlanır.
Makalenin en zor yazılan kısmı neresidir?
Tartışma, makalenin yazılması en zor kısmıdır.
Makalenin giriş kısmında alıntı yapılır mı?
Girişte başka kaynaklara atıfta bulunursanız, bunları bibliyografyaya eklediğinizden emin olun. Aksi takdirde, makaleniz en başından itibaren yayınlanma şansını kaybeder. Kendi yazdığınız bir tez ise, içerik ne kadar iyi olursa olsun, kopyalama makalenizi okunmaz hale getirecektir.
Makale okumak ne işe yarar?
Makale Okuma Makaleler sosyal, ekonomik ve politik konuların yanı sıra bilimsel konular gibi çeşitli alanlarda yazılabilir. Makale okumak bir kişinin bilgi edinmesine yardımcı olur ve düşünme yeteneğini geliştirir.
Makalenin konusu nedir?
Gazete veya dergilerde yayınlanan makalelerin konusu genellikle siyaset olsa da, toplumsal yaşam kuralları, bilimdeki gelişmeler, ekonomik sorunlar, siyaset, felsefe ve sanat gibi birçok konuda yazılabilir. Hangi konuda yazılırsa yazılsın, makalenin dili ciddi ve anlaşılır olmalıdır.
Makalede neler olmalı?
Bir makale özet, ana metnin bölümleri, bir bibliyografya ve ekler (varsa) içermelidir. “Giriş” ve “Sonuç” bölümleri olmalıdır. “Sonuç” araştırmanın amacına ve kapsamına uygun olmalı; taslak ve özet halinde sunulmalıdır. Metinde belirtilmeyen hususlar “Sonuç”a dahil edilmemelidir.
Makalenin sonunda ne olur?
Makale, Analiz ve Bulgular (Analiz ve Yöntemler) başlığı altında sağlanan bilgilerin özeti ve tartışmasıyla sona ermektedir. Bu bölümde, genellikle her tabloyu ayrı ayrı incelemiyoruz, bunun yerine çalışmanın sonuçlarını verilerin temel bulgularına atıfta bulunarak tartışıyoruz.
Tavsiyeli Bağlantılar: Wireless Nasıl Açılır