Bakla ekiminde hangi gübre kullanılır?
Bu amaçla dekara 3 kg saf azot, tercihen amonyum sülfat olmak üzere azotlu gübre uygulanmalıdır.
Bakla verimi nasıl artırılır?
Suya iyi tepki veren baklagillerin verimi, uygun sulama ile önemli ölçüde artar. Tarla baklası sulamasında, toprağın 60 cm kök derinliğine kadar nemlendirilmesi verimi en üst düzeye çıkarır. Baklagil bitkisidir ve hasadı zor değildir. Baklagil bitkisinin gövdesi dik büyür ve meyveler daha yüksekte oluşur.
Bakla gübresi nasıl yapılır?
Dikimden önce, toprağın son sürümünden önce, dekara 500-1000 ml Rivasol® sıvı solucan gübresi, son hacim 30-40 l. Toprak yüzeyine yeteri kadar sulandırılarak püskürtülür ve daha sonra toprağın sürümü tamamlanır, ürünün alt toprağa 10-15 cm kadar nüfuz etmesi sağlanır.
Bezelyeye hangi gübre verilir?
Büyüme sürecinde bezelye, diğer baklagiller gibi, kök nodülleri aracılığıyla havadan toprağa azot bağlar. Bu şekilde toprak azotlu gübrelerle gübrelenir. Azotun kök nodülleri aracılığıyla havadan toprağa bağlanma süreci, bezelyelerin toprak yüzeyinde görünmesinden 2-3 hafta sonra başlar.
1 dönüm yere kaç kilo bakla ekilir?
Tohumların teknik bilgi tablosuÜrün tipi 1 gr’da ortalama tohum sayısıDekar başına gerekli tohum miktarıKURŞUN2-318-25 kgBamya17-201,0-2,0 kgBEZE4-618-25 kgBİBER125-170150-200 gr26 satır daha
Ekim ayında bakla ekilir mi?
Bakla, enginar, ıspanak gibi sebzeler ekim ayında ekilebilir.
Bakla çok su ister mi?
Bakla genellikle kışın ekildiğinden sulamaya gerek yoktur. İlkbaharın kurak geçtiği yıllarda zamanında ve yeterli sulama yapılması verim kayıplarını önler.
Bakla kaç günde bir sulanır?
Bakla tohumları, toprağın nemini sağlamak için ekimden sonra sulanmalıdır. Sulama ihtiyaçları, toprağın kuruluğuna bağlı olarak değişir. Haftada en az bir kez sulanması önerilir.
Taze bakla kaç günde yetişir?
İKLİM İHTİYAÇLARI Bakla bitkisinin büyüme mevsimi 120-200 gün olmasına rağmen çok fazla ısıya ihtiyaç duymaz. Baklalar yağmurlu ve nemli ortamları sever. İyi tohum çimlenmesi için 9 °C toprak sıcaklığı ve 10-14 °C hava sıcaklığı beklenir. Bakla bitkisinin gelişmesi için sıcaklığın 10 ila 20 °C arasında olması gerekir.
Fosfor gübresi nasıl yapılır?
Fosforlu gübrelere potasyum ve azot gibi elementlerin farklı oranlarda eklenmesiyle elde edilir. Fosforlu gübre çeşitleri; Fosfor içeren DAP gübresi; Azot ve F-fosfor içeren bir gübredir, 18-46-0 gübresi olarak da adlandırılır. En popüler fosforlu gübredir.
Yeşil gübre hangi bitkilerde kullanılır?
Tahıllar, baklagiller ve baklagiller-buğday karışımları yeşil gübre olarak kullanılır. Baklagiller azot ve organik madde sağladıkları için en çok tercih edilenlerdir. Yeşil gübre bitkileri genellikle çiçeklenmelerinin başlangıcında toprağa karıştırılır.
Azotlu gübre nasıl kullanılır?
Sebzelerde azotlu gübreler, büyüme mevsimleri dikkate alınarak bir veya iki kez uygulanabilir. Uygulanacak azotlu gübrenin yarısı, tercihen AS, ekimden 15 gün sonra uygulanır, diğer yarısı meyveler bağlandıktan sonra gövdeden 5-10 cm dışarı atılır ve hafifçe toprağa karıştırılır.
Sebzede verimi artırmak için hangi gübre kullanılır?
Sebze yetiştiriciliğinde yüksek verim ve kaliteli ürün elde etmek için kükürt ve çinko içerikli beş besin elementli temel gübre kullanılıyor.
Fosfor gübresi ne zaman atılır?
Fosforlu gübreler ekimden hemen önce veya ekim sırasında uygulanmalıdır. Ekimden çok önce veya bitki gelişiminin sonraki aşamalarında uygulanan fosforlu gübreler beklenen faydayı sağlamayabilir. Yeterli toprak nemi fosforun kullanılabilirliğini artırır.
Patates hangi gübre ile ekilir?
Dikimde kullanılan azotlu gübre, P ve K ile birlikte (15.15.
Sebze ekiminde hangi gübre kullanılır?
Toprak yapısına bağlı olarak toprak iyileştiricilerden yaprak gübrelerine kadar geniş bir yelpazede besin maddesi kullanılan bu sektörde, Türkiye topraklarının organik madde açısından fakir olması nedeniyle açık alanda sebze yetiştiriciliğinde her yıl dekara 3-4 ton yanmış organik gübre kullanılıyor.
Ispanak ekiminde hangi gübre kullanılır?
Organik madde oranının yüksek olması verimi ve kaliteyi artırır. Ekimden birkaç ay önce dekara 1 adet.
Eylül ayında bakla ekilir mi?
Eylül: Bakla, kekik, biberiye, mısır, maydanoz ve lavanta Eylül ayında ekilebilecek sebzeler arasındadır. Bitkiler: Dereotu ve bakla ekilebilir.
Bakla ne kadar derine ekilir?
Dikim elle sıra açılarak yapılabilir. Ekim derinliği 7 ile 10 cm arasında olmalıdır.